Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

ΥΛΙΚΑ

1,5 λίτρο γάλα
2 βανίλιες
2κς βουτυρο
1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι
1 κούπα ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τα βάζουμε όλα μαζί κ τα ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα κ μόλις αρχίσει να πήζει κατεβάζουμε από τη φωτιά ! Βουτυρωνουμε ενα ταψί κ ψήνουμε στους 180 στον αέρα σε προθερμασμένο μέχρι να πάρει χρώμα ! Αφήνουμε να κρυώσει καλα πριν τη κόψουμε κ ρίχνουμε άχνη κ κανέλα !

Δες και αυτό!
Γλυκό καλτσόνε με μασκαρπόνε και λαχταριστή πραλίνα φουντουκιού

Από την κ. Sophia Gazi

ΑΦΡΑΤΑ ΡΟΛΛΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπολ 1 κούπα βούτυρο λιωμένο, 1 κούπα ζάχαρη, 2 κούπες γάλα χλιαρό, 1 αυγό, 1 κουταλάκι ξερή μάγια, 1 κουταλάκι μπεικιν και ανακατεύουμε με πιρούνι!
Στην συνέχεια ρίχνουμε 5 κούπες αλεύρι ανακατεύουμε να έχουμε μια ζύμη πολύ πολύ αφράτη! Οπότε την αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα και στην συνέχεια ανοίγουμε ένα τετράγωνο παχύ φύλλο το οποίο βουτυρώνουμε πάρα πολύ καλά τοποθετούμε πάνω μπόλικη ζάχαρη με ψιλοκομμένα καρύδια, μπόλικη κανέλα και ρολαρουμε!
Οπότε κόβουμε σε λωρίδες και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς προθερμασμενο φούρνο για 20 λεπτά φυσικά τον φούρνο μας! Όταν κρυώσουν διακοσμούμε με γλασσο!
Από την κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.
Διαφήμιση