Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Υλικά 
1 1/2 κιλό πατάτες καθαρισμένες
2 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
3/4 φλ. τσαγιού γάλα
1 1/2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
300 γρ. τυρί τσένταρ ή γραβιέρα τριμμένο
αλάτι

Εκτέλεση 
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 160 βαθμούς στον αέρα. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε φέτες πάχους 5 χιλιοστών.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τη κρέμα, το γάλα, το θυμάρι και το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε να συνδυαστούν σε μια ομοιογενή κρέμα.

Δες και αυτό!
Πατάτες στο φούρνο.. Θα ξετρελαθείτε από την καταπληκτική γεύση τους!

Παίρνετε ένα μεγάλο οβάλ πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 33 Χ 22 εκ. και βάθος 5 εκ. το λαδώνετε και βάζετε μια στρώση από τις πατάτες [περίπου το 1/4 από τις κομμένες πατάτες].

Αλατοπιπερώνετε και απλώνετε από πάνω μια στρώση από το 1/4 μείγμα κρέμας και το 1/4 από το τριμμένο τυρί.

Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να σχηματισθούν 4 στρώσεις συνολικά.
Σκεπάζετε το πυρίμαχο σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 50 λεπτά περίπου.
Ξεσκεπάζετε και ψήνετε για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει από πάνω.

Δες και αυτό!
Πατάτες ογκρατέν με μπεσαμέλ

Sintayes.gr

Διαφήμιση