Συνταγές
Θαυμάσιο κέικ με τρούφα και επικάλυψη μαρμελάδας κεράσι – η καλύτερη έμπνευση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. Φαρίνα
250 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
440 γρ. (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
4-5 αβγά
260 ml. (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Τρούφα
Βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα – ένα τα αβγά. Συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά.
Προσθέτετε διαδοχικά τη Φαρίνα με το γάλα και το άρωμα και ανακατεύετε ελαφρά και τέλος την τρούφα.
Βάζετε το μίγμα του κέικ σε φόρμα 24.5×10.5 cm βουτυρωμένη και αλευρωμένη. Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.
Αφήνετε για 10 λεπτά το κέικ να κρυώσει στην φόρμα. Ύστερα τα βάζετε σε πιατέλα αφήνετε να κρυώσει καλά και βάζετε την μαρμελάδα.
Η συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Νόστιμο και γρήγορο Σοκολατένιο κέικ χωρίς αυγά
Υλικά
1,5 φλιτζάνια αλεύρι
3 κτσ. κακάο
1 κτγ. σόδα
1 πρέζα αλάτι
1 ποτήρι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι λάδι
1 ποτήρι νερό
βανίλια
1 κουταλιά ξίδι από λευκό κρασί ή χυμό λεμονιού
1 /2 κτγ. στιγμιαίο καφέ
Εκτέλεση
Ανάψτε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείψτε ένα ταψί με λάδι και πασπαλίστε με αλεύρι.
Ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι.
Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάτε τη ζάχαρη, το λάδι, το νερό, το ξύδι και τον καφέ. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Αναμίξτε και τα δύο μείγματα και ανακατεύετε.
Ρίχνετε τη ζύμη στο ταψί και ψήνετε για 35-40 λεπτά.
Μόλις κρυώσει το κόβετε σε κομμάτια.
Πασπαλίζετε με τριμμένη σοκολάτα ή λιώστε κουβερτούρα και ρίξτε από πάνω.