Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 4 αυγά βρασμένα σφιχτά
  • Για τη σως:
  • 200 γρ. γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
  • 1 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα καυτερή
  • 1 λεμονιού το χυμό και το ξύσμα
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι – πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό.  Βράζουμε τα αυγά και τα κόβουμε στα τέσσερα.
  2. Για τη σως: Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σως σε μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Όταν κρυώσουν οι πατάτες τις κόβουμε σε κομματάκια αρεσκείας μας, [μέτρια ή πολύ μικρά ή ακόμα να χοντρολιώσουμε τις πατάτες με το πιρούνι] μέσα σε μπολ. Προσθέτουμε και τη σως, ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν και σερβίρουμε γαρνίροντας με τα βραστά αυγά αλατοπιπερωμένα. Περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Δες και αυτό!
Φτιάχνω λουκούμια

Πηγή

Διαφήμιση