Συνταγές
Αφράτο ,μυρωδάτο ,πεντανόστιμο κέικ ζέβρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
5 αυγα
400 γρ.ζαχαρη
200 γρ.βουτηρο
200 ml γαλα
2 βανηλιες
Ξυσμα απο 1 λεμονι
1 φακ.μπεηκιν
500 γε.αλευρι γ.ο.χ.
3 κ.σ.κακαο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε καλα τα αυγα να αφρατεψουν ριχνουμε την ζαχαρη -χτυπαμε-βουτηρο -χτυπαμε τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι.
Χωριζουμε το μειγμα στα δυο.Στο ενα προσθετουμε το κακαο ανακατευουμε καλα.
Βουτηρωνουμε το ταψι μας και ριχνουμε εναλαξ τα μειγματα το ενα πανω στο αλλο.
Κακαο -βανηλια -κακαο -βανηλια.κ.ο.κ.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους μεχρι να ροδισει .
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για ανάποδο Κέικ Καραμελωμένης Μπανάνας με Καρύδα
ΥΛΙΚΑ
- 3 μικρές μπανάνες
- 3κ.σ. βούτυρο
- 2κ.σ. χυμό λεμόνι
- 60γρ καστανη ζάχαρη
- 52γρ τριμμένη καρύδα
- 2 αυγἀ
- 134γρ ζάχαρη
- 183γρ γάλα
- 64γρ λιωμένο βούτυρο
- 1 βανιλίνη
- 233γρ φαρίνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο Κελσίου
- Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά λιώνουμε τις 3 κ.σ. βούτυρο με το λεμόνι.
- Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Σε μία στρογγυλή φόρμα (σιλικόνης, διαμέτρου 24εκ), τοποθετούμε τις μπανάνες αφού τις έχουμε κόψει ροδέλες.
- Περιχύνουμε με το σιρόπι.
- Προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα.
- Στο μίξερ μας εν τω μεταξύ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και το βούτυρο και την βανιλίνη.
- Προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά.
- Αδειάζουμε το μίγμα στην φόρμα
- Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει στεγνό από το cake.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν ξεφορμάρουμε.
Την αποξηραμένη καρύδα την βρίσκουμε συνήθως στο διάδρομο με τα είδη ζαχαροπλαστικής.