Συνταγές
Θαυμάσια ατομικά πιτσάκια, ωραία φτιαγμένα και λαχταριστά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ αλεύρι τύπου 00
1κ.γ αλάτι
1κ.γ ζάχαρη
1 φακελάκι ξερή μαγιά και λίγο λιγότερο
2 κ.σ ελαιόλαδο
300 γρ νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Ξεκουράζομαι τη ζύμη για 60 λεπτά. Κατόπιν αφού ξεφουσκώσουμε τη ζύμη ανοίγουμε ένα φύλλο οσο είναι το ταψί μας( το οποίο το λαδώνουμε Και βάζουμε το φύλλο από πάνω) και τοποθετούμε υλικά της αρεσκείας μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς για 25 λεπτά με 30 αναλόγως από το φούρνο.
Στη σάλτσα βαζουμε : πελτε ντομάτας με λίγο νεράκι τριμμένο σκόρδο ρίγανη και ψιλοκομμένο μαϊντανό και από πάνω έβαλα τριμμένη γκούντα και γαλοπούλα .
Με την ίδια ζύμη έκανα και λίγα πεϊνιρλί για την μικρούλα μου. Με λίγο από την σάλτσα τριμμένο κασέρι γκούντα και λίγο γαλοπούλα
Η Συνταγή είναι από Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για ατομικά πιτσάκια
Υλικά
Ζύμη
2 αυγά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι γιαούρτι
3. 5 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
Από πάνω
1/2 φλιτζάνι λευκό τυρί
1 φλιτζάνι φρέσκο τσένταρ
πιπέρι
1 ντομάτα
1 πράσινη πιπεριά
Εκτέλεση
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το ένα αυγό και το ένα ασπράδι, το γιαούρτι και το αλάτι.
Προσθέστε και ζυμώστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε το εσωτερικό.
Τρίψτε το άσπρο τυρί και το τσένταρ.
Κόβετε σε φέτες τη ντομάτα και τη πιπεριά.
Παίρνετε κομμάτια ζύμης και τα κάνετε μπαλάκια..
Πατήστε το πάνω μέρος.
Βάλτε πάνω απο τα πιτσάκια τριμμένα τυριά ,ντομάτα και πιπεριά.
Αλοίφετε με τον κρόκο αυγού.
Ψήστε σε φούρνο 180 βαθμών.