Συνταγές
Απόλα τα λαδερά.. το πιο αγαπημένο είναι οι μελιτζάνες ιμάμ μπαιλντί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε, σκουπίζουμε, χαράζουμε και τηγανίζουμε τις στενόμακρες μελιτζάνες.
Τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Ετοιμάζουμε την γέμιση.
Για 6 μελιτζάνες κόβουμε 8 κρεμμύδια, 3 σκελίδες σκόρδο, 2 πιπεριές πράσινες, μισή πιπεριά καυτερή, ντομάτες καθαρισμένες κομμένες σε κύβους, μισό κουτί pummaro των 250γρ.
Σωτάρουμε σε 1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, προσθέτουμε ρίγανη, μαυροπίπερο, 1 κτσ. νοστιμιά, μαϊντανό πλυμένο ψηλόκομμενο.
Μόλις δέσει η γέμιση, έχουμε έτοιμες τις μελιτζάνες.
Σε πυρέξ βάζουμε το μίγμα σε κάθε μελιτζάνα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω- κάτω αντιστάσεις και αέρα για περίπου 1 ώρα.
Για γεύση, σερβίρουμε με κεφαλοτύρι ή ότι εσείς προτιμάτε.
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
ιμάμ μπαιλντί στο φούρνο
Η συνταγή είναι της κ.Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό μελιτζάνες
-5 μεγάλα κρεμμύδια
-3 ντομάτες
-2 σκελίδες σκόρδο, μαιντανό, αλάτι, πιπέρι, σάλτσα, λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Kόβω την μελιτζάνα να γίνει σαν μια βαρκούλα, αδειάζω την ψίχα με ένα κουταλάκι, τις βάζω σε αλατόνερο για μισή ώρα.
Τέλος τις ψήνω σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα με αλάτι χωρίς ίχνος από λάδι και στο γκριλ του φούρνου μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν!!
Σε τηγάνι βάζω λίγο λάδι, κόβω κυδωνάτα τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τσιγαρίζω καλά, ρίχνω το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον μαιντανό, το αλάτι, το πιπέρι μου, και δύο κουταλιές απο την σπιτική μου σάλτσα!!
Γεμίζω τις μελιτζάνες, βάζω στο πυρέξ και ρίχνω 5 έως 6 κτσ. μαζί με λίγο νεράκι απο την σπιτική μου σάλτσα και τυράκι από πάνω και ψήνω μέχρι να ροδίσουν και να δέσει η σάλτσα μου στους 180 βαθμούς!!
Η συνταγή είναι της κ.Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.