Συνταγές
Κέικ της Πρωτοχρονιάς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 φλιτζάνι πετιμέζι
3/4 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
1/4 φλυτζανιού νερό
2 μεγάλα αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκου τζίντζερ
1 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 φλιτζάνι κακάο
3/4 από ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Για το BURBON SOS θα χρειαστείτε:
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
2 μεγάλοι κρόκοι
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού άρωμα βανίλιας
1/4 φλιτζάνι καφέ φίλτρου
Εκτέλεση
Βήμα 1: Ανάβετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Αλοίφουμε ένα ταψάκι με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με κακάο.
Βήμα 2: Βάζετε το βούτυρο, το πετιμέζι, τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα. Αφήστε το μίγμα σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύετε συνεχώς. Αφού ενωθούν τα υλικά σβήνετε και αφήνετε να κρυώσει το μείγμα. Αφού κρυώσει , προσθέστε αυγά και φρέσκο τζίντζερ.
Βήμα 3: Σε ένα άλλο δοχείο, ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι, τη σκόνη τζίντζερ και την κανέλα. Προσθέστε σταδιακά στο υγρό μείγμα. Ανακατέψτε προσεκτικά για να μη σβωλιάσει το μείγμα. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για περίπου 30 λεπτά στους 165 βαθμούς. Το αφήνετε να κρυώσει.
Βήμα 4: Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε όλα τα συστατικά της σάλτσας. Ανακατέψτε συνεχώς για 7 λεπτά. Ρίξτε πάνω από το κέικ.
Βήμα 5: Σερβίρετε!