Κρεας
Κρέας μοσχάρι κοκκινιστό μαγειρευτό με μελιτζάνες (Μαντηλάκια)
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας σε μερίδες 4-5 μελιτζάνες μακριές 4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο λίγο ελαιόλαδο 1 κούπα νερό 1 ποτηράκι ερυθρό ξηρό κρασί 2 κουταλιές τριμμένη φέτα αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένετε το κρέας και το σοτάρετε σε κατσαρόλα με λίγο […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ
για 4 άτομα
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας σε μερίδες
4-5 μελιτζάνες μακριές
4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο ελαιόλαδο
1 κούπα νερό
1 ποτηράκι ερυθρό ξηρό κρασί
2 κουταλιές τριμμένη φέτα
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε το κρέας και το σοτάρετε σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο. Κατόπιν, προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες, το κρασί, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε το κρέας σε χαμηλή φωτιά να βράσει και να μαλακώσει.
Στο μεταξύ, κόψτε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες περίπου 1.5 εκατοστού, τηγανίστε τις ελαφρά και αφήστε τις σε χαρτί κουζίνας να αποβάλουν το λάδι.
Τοποθετήστε 2 φέτες μελιτζάνας σταυρωτά και στη μέση του σταυρού βάλτε από ένα κομμάτι κρέας. Σκεπάστε το κρέας με τις 4 άκρες από τις φέτες μελιτζάνας και καρφώστε από πάνω μία οδοντογλυφίδα, σχηματίζοντας έτσι τα μαντηλάκια. Τοποθετήστε τα μαντηλάκια σε ταψί και βάλτε τη σάλτσα από την κατσαρόλα. Ψήστε το φαγητό στον φούρνο στους 200C για 25–30 λεπτά.
Πριν σερβίρετε, πασπαλίστε το πιάτο με τον μαϊντανό και το τριμμένο τυρί
Πηγή: Νυμφαίο – Περιοδικό Γεωτρόπιο, Τεύχος 516, 6 Μαρτίου 2010