Συνταγές
Μελιτζάνες στο φούρνο με τυριά και λουκάνικα τηγανισμένα σε κρασί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
5 μελιτζάνες τις κόβω τις αλατίζουμε και η τις τηγανίζουμε η τις ψήνουμε στο φούρνο εγώ τις ψηνουμε αφού πρώτα τις έχουμε αλείψει με ένα μείγμα από λάδι,ρίγανη , σκόρδο πολτοποιημένο.
Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι σωτάρουμε κρεμμύδι, σκόρδο πιπεριά σβήνουμε με κρασί κ προσθέτουμε ντομάτες περασμένες από το μουλτι αλάτι πιπέρι ρίγανη λιγο μπούκοβο κ σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μου.
Σε ένα ταψί μικρό η πυρέξ στρώνουμε σάλτσα, μελιτζάνες, φέτα τριμμένη κ μιξ τυριών φέτες γκούντα κ ξανά μελιτζάνες, σάλτσα, φέτα,μιξ τυριών. φετες γκούντα.
Στη τελευταία σειρά πρόσθετουμε αυτή τη φορά κ λουκάνικο χωριάτικο τηγανισμένο σε κρασί κλείνω με μελιτζάνες, τυρί τριμμένο κ τέλος το γκούντα το κόβουμε μικρά κομμάτια να φαίνεται λίγο κ η μελιτζάνα ψήνουμε περίπου 40 λεπτά στους 180 αντιστάσεις
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για μελιτζανοσαλάτα με Καρύδια.
ΥΛΙΚΑ
2 Μέτριες μελιτζάνες
30-50 ml λάδι
1 κουτ.ξύδι
1 σκ.σκόρδο
1 πρ.αλάτι
1/4 φλιτζ.καρύδια
λίγη φέτα
λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και χαράσουμε τις μελιτζάνες. Τις ψήνουμε στο γκριλ για 15-20 λεπτά από κάθε πλευρά, σε ένα ταψάκι με αλουμινόχαρτο ή στο γκαζάκι,(μέχρι να μαλακώσουν).
Τις ξεφλουδίζουμε, βάζουμε την ψίχα από τις μελιτζάνες σε ένα μπωλ και τις χοντροκόβουμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε την μελιτζανοσαλάτα στο ψυγείο για 12 ώρες πριν την σερβίρουμε.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο foodmood.gr