Συνταγές
πώς να φτιάξουμε την τέλεια μακαρονάδα με σάλτσα μελιτζάνας!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Τελης Παναγιωτιδης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την σάλτσα
-2 μελιτζάνες
-λάδι για σοτάρισμα
-λευκό ξύδι
-μέλι
-τοματοπολτός
-σάλτσα ντομάτας
-αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αν θέλετε μόνο την σάρκα μελιτζάνας.
Στο τηγάνι με λάδι να σοταριστεί και προσθέτουμε μετά μισό νεροπότηρο ξύδι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε ένα κτσ. μέλι και τοματοπολτό.
Ανακατεύουμε. Βάζουμε μετά την σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε να δέσει. Τέλος τα μπαχαρικά!
Η συνταγή είναι από Τελης Παναγιωτιδης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Μια εύκολη καυτερή άσπρη σάλτσα.
Υλικά:
- 4 μεσαίες καυτερές πιπεριές, κομμένες στη μέση και χωρίς σπόρους
- 1 1/2 φλιτζάνι κόλιαντρο
- 1/2 φλιτζάνι sour cream
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/4 κτγ. αλάτι χοντρό
- χυμό από 1 lime
Για το σερβίρισμα:
- τηγανητά sticks μοτσαρέλας
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπλέντερ, χτυπάμε όλα τα συστατικά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Αν θέλουμε πιο παχύρευστη υφή προσθέτουμε sour cream, αν θέλουμε πιο ρευστή προσθέτουμε το ελαιόλαδο, (1 κτγ. κάθε φορά) μέχρι να φτάσουμε την επιθυμητή σύσταση.
- Αυτή η σάλτσα είναι νόστιμη όταν σερβίρεται με ψητά κρέατα, tacos, quesadillas, πατάτες, μπαστούνια μοτσαρέλας και τα τσιπς τορτίγιας ή λαχανικά.
- Την διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι και 5 ημέρες.