Συνταγές
Το νόστιμο φαίνεται! Κάτι διαφορετικό, λαχανόρυζο με λουκάνικα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χρειαζόμαστε μισό λάχανο , λίγα λουκάνικα , 1 ξερό κρεμμύδι , 1 φλυτζανι του καφέ ρύζι, 1 φλυτζανι ντομάτας , 1 κυβο λαχανικών , 1 κσ πελτέ ντομάτας , 3 κσ ελαιόλαδο , 1 φύλλο Δάφνης , χυμό λεμονιού , αλάτι και πιπέρι
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάχανο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια αφού χωρίσουμε πρώτα τα φύλλα του και το ξεπλύνουμε καλά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, το κονκασε, τον κύβο λαχανικών, τρία ποτήρια νερό και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Λειώνουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε και το πιπέρι, το φύλλο δάφνης και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
Ρίχνουμε το ρύζι και τα λουκάνικα κομμένα σε φέτες, το λάδι, ανακατεύουμε ελαφρά και βράζουμε για άλλα 15 λεπτά.
Σερβίρουμε αφού προσθέσουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χυμό λεμονιού
Η Συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για ομελέτα φούρνου με μανιτάρια και λαχανικά
Υλικά
3 αυγά (1 ολόκληρο και από τα άλλα 2 μόνο το ασπράδι)
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
100 γρ, μανιτάρια ψιλοκομμένα
2 φέτες κίτρινο τυρί του τοστ χαμηλών λιπαρών
1 φλιτζάνι πράσο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι καλαμπόκι
1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο πράσο, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις εξατμιστούν τα υγρά.
Χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε το baking powder και χτυπάμε και πάλι για 1-2 λεπτά. Μέσα στα αυγά ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού, το τυρί, το καλαμπόκι, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Ζεσταίνουμε στο φούρνο ένα ταψάκι στους 200 βαθμούς, στο οποίο έχουμε προηγουμένως βάλλει το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Τοποθετούμε το μίγμα της ομελέτας στο ταψάκι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.