Συνταγές
Ποικιλία νοστιμιών – Σπανακοτυρόπιτα με σφολιάτα , δροσερές σαλάτες και τζατζίκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Κατερίνα Παπαδοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπησα 3 αυγά ελευθέρας, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και δυόσμο. Έτριψα μεσα σ αυτο, ανθότυρο, κομμένη σε μικρά κομμάτια κόκκινη πιπεριά, ανιθο και το σπανάκι.
Δεν τσιγαρισα τίποτα.
Γάλα δεν ειχα, αραιωσα με νερό λιγο γιαούρτι στραγγιστο κ εριξα μεσα στην γέμιση…. Επανω αυγό με λίγο ελαιόλαδο
Έψησα περίπου μια ώρα, στους 220, πανω κατω, στην πρώτη θέση χαμηλά και 10 λεπτά ακομη, μονο κατω, ψήσιμο.
Στις σαλάτες με μακαρόνι / πατάτα
αφου εβρασα το βασικό υλικό, πρόσθεσα κοκκινη πιπερια, αγγουράκι, ντοματινια, ανιθο,αλατοπίπερο, ρίγανη, ελαιόλαδο, ελιές Καλαμών, κρεμμύδι μονο στις πατάτες
τέλος λίγη ψιλοκομμένη φλουδα λεμονιού για δροσερή γεύση και χυμό λεμονιού.
Στο τζατζίκι
γιαούρτι 2 %, σκόρδο ψιλοκομμένο, ανιθο, αγγουράκι, λίγο δυόσμο, αλατοπίπερο και ελαιόλαδο!
Η Συνταγή είναι από Κατερίνα Παπαδοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για πιπεριές γεμιστές σε σφολιάτα
ΥΛΙΚΑ
Πιπεριές κέρατο – 6 τεμ
Τυρί φέτα – 200 γρ
Αυγό – 1 τεμ
Σφολιάτα – κομμένη σε λωρίδες
Πάπρικα
Λεμονοπίπερο
οδηγίες
Οι γνωστές πιπεριές γεμιστές με τυρί τυλιγμένες με λωρίδες σφολιάτας…
Πλένουμε τις πιπεριές, τις χαράζουμε κάθετα από την μια πλευρά ώστε να ανοίξουν και καθαρίζουμε τα σπόρια προσεκτικά να μη μας σπάσουν. Πολτοποιούμε την φέτα με ένα πιρούνι μαζί με το ασπράδι του αυγού και την πάπρικα.
Γεμίζουμε προσεκτικά τις πιπεριές με ένα κουταλάκι. Κόβουμε λωρίδες από την σφολιάτα και τυλίγουμε λοξά τις πιπεριές. Αραιώνουμε τον κρόκο του αυγού με λίγο λαδάκι, ανακατεύουμε κι αλείφουμε τις λωρίδες σφολιάτας. Πασπαλίζουμε με λεμονοπίπερο και τις τοποθετούμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.