Συνταγές
Ωραιότατο φαγητό αγαπημένο και νόστιμο.. φασολάκια φρέσκα στην γάστρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 κρεμυδάκι 1-2 σκελιδες σκόρδο,1/2 ματσακι μαιντανό και τα τσιγάρισα ελαφρά, πρόσθεσουμε μετά 1-2 πατατουλες 1 κολοκυθακι 1 πιπερια πράσινη 1 κοκκινη να παρουν λιγο και εριξα τα φρέσκα φασολάκια που τα είχαμε ζεματισει πρώτα για 3-4λεπτα.
Ρίχνουμε 1 πουμαρό,αλατοπίπερο και 1 ποτήρι νερό και αφησα 5 λεπτά να πάρουν βράση. Τα μεταφέρουμε μετά στην γάστρα προσθέτω λαδι
αν χρειαστεί προσθέτουμε λιγο νεράκι να ειναι το ζουμάκι ως τα φασολάκια κλεινω την γάστρα και αφήνουμε το φαγητί να βράσει στους 180 βαθμούς μιάμιση ώρα περιπου.
Λίγο πρίν το τελος ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε λίγα λεπτά να πιουν το ζουμάκι τους και να μείνουν με το λαδάκι τους
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ρεβιθάδα στη γάστρα με ντοματίνια και χωριάτικο λουκάνικο .
Υλικά για 3 άτομα:
- 200 γρ. ρεβίθια μουσκεμένα αποβραδίς σε νερό
- 2 λουκάνικα χωριάτικα σε χοντρές ροδέλες
- 1 κρεμμύδι ξερό σε κυβάκια
- 50 ml λευκό κρασί
- 1 πιπεριά Φλωρίνης σε ροδέλες
- 250 γρ. ντοματίνια
- 200 ml ζεστό νερό
- 40 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε τα ρεβίθια σε κατσαρόλα. Τα βράζουμε για 50′ (ή στη χύτρα για 20′) και τα σουρώνουμε.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το λουκάνικο με το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί.
- Βάζουμε στη γάστρα τα ρεβύθια, το λουκάνικο με το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα ντοματίνια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30′.
- Αφαιρούμε το καπάκι, προσθέτουμε τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15′ ακόμη μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά.
Μπες στο www.easykuzina.gr/ για περισσότερες νόστιμες συνταγές !