Συνταγές
Φαλάφελ τραγανά και σπιτικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anna Papadouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 κουπες μουλιασμένα ρεβύθια, 4 σκελίδες σκόρδο, 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, μισό ματσάκι μαϊντανό.
Τα άλεσα σε πολύμορφη όχι λιώμα τελείως. Αλάτι, από 1 κ.γ. κόλιανδρο κ κυμινο τριμμένα, 1/2 κ.γ. τζίντζερ τριμμενο, 1 1/2 κ γ. ινδικό μείγμα μπαχαρικών (ανάμιξτε κανέλα, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο ίσες ποσότητες), μαυρο πιπέρι κ καυτερό κατά βουληση 4 κ.σ. αλεύρι, 1/2 κ.γ. μπέικιν.
Ζυμωνουμε , ψυγείο 1-2 ώρες. Αν δεν έχετε αυτό το εργαλιακι για τα φαλαφελ πλάθετε κεφτεδάκια πλακουτσα
τηγανίζετε μέτρια φωτιά. Στο σουβλάκι έβαλα ψιλοκομμένο μαρούλι, καρότο, ραπανάκι.
Μπορείτε να βάλετε σος γιαουρτι με σκορδο, σος ταχίνι, χαρισα (είναι καυτερή κόκκινη σάλτσα).
Η Συνταγή είναι από Anna Papadouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για ρεβυθοκεφτέδες (Αγιορείτικη συνταγή)
Υλικά:
2 κούπες ρεβύθια
2 μεγάλα κρεμμύδια
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνιθο
1 ματσάκι δυόσμο
1 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι
Aλεύρι
Εκτέλεση:
Μια μέρα πριν ξεκινήσουμε βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό να φουσκώσουν. Την επόμενη, στεγνώνουμε καλά τα ρεβίθια και τα πολτοποιούμε λίγα λίγα στο μούλτι.
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε (με το χέρι όμως και όχι στο μούλτι) τα υπόλοιπα υλικά, τα προσθέτουμε στα ρεβίθια και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί 2-3 ώρες στο ψυγείο.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια με το μείγμα, τα τυλίγουμε με αλεύρι και τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν χρυσά. Aν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε το πιάτο με φέτες λεμόνι και σος από ταχίνι.
Τip:
Οπως λέει η παραδοσιακή συνταγή δεν πρέπει να βράσετε τα ρεβίθια, απλώς αφήστε τα στο νερό να φουσκώσουν. Αν τα βράσετε, όπως προτείνουν αρκετές άλλες συνταγές, το αποτέλεσμα θα είναι να τραβήξουν τα κεφτεδάκια σας πολύ λάδι.
πηγή : vimaorthodoxias.gr