Συνταγές
Θαυμάσιο φαγητό – σπετζοφάι με παραδοσιακό χωριάτικο λουκάνικο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από ΒΑΓΙΑ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 μεγάλα μπαστούνια λουκάνικο χωριάτικο
2 πράσινες πιπεριές για γέμισμα
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
2 κούπες σάλτσα ντομάτας
½ κούπα κόκκινο κρασί
Λίγο πάστα σκόρδου ,αλάτι , πιπέρι
1 ½ κούπα νερ0
Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι, ρίχνουμε τα λουκάνικα να πάρουν χρώμα, ρίχνουμε κ σβήνουμε με το κρασί,τα βγάζουμε σε ένα ταψί ή γάστρα, συνεχίζουμε κ σωταρουμε τις πιπεριές
αφού μαλακώσουν τις ρίχνουμε κ αυτές στο άλλο σκεύος
Προσθέτουμε τη σάλτσα ,τη πάστα σκόρδου,αλάτι , πιπέρι με το νερό
βάζουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180-200°( μισή ωρα έως ότου η σάλτσα μας πήξει.
Η Συνταγή είναι από ΒΑΓΙΑ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για σπετζοφάι για σήμερα, με λουκάνικο χωριάτικο, πιπεριές χρωματιστές και μελιτζάνα!.
Υλικά
1 μεγάλο λουκάνικο χωριάτικο
6 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε λωρίδες
1 μελιτζάνα μικρή κομμένη σε κυβάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι, πιπέρι, μπουκοβο, μπαχαρι, πάπρικα γλυκιά, ρίγανη (όσο θέλετε)
Για τη σάλτσα ντομάτας, 1 κ.σ. πελτε και 1 κουτί κον κασέ
Εκτέλεση
Σε ενα τηγάνι τσιγαριζουμε το λουκάνικο μέχρι να ροδίσει και το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα. Στο ιδιο τηγάνι με λίγο λάδι, τσιγαριζουμε τις πιπεριές, τις αφαιρούμε και επαναλαμβάνουμε με τη μελιτζάνα, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τα αφαιρούμε και αυτα και τελος βαζουμε τα υλικά της σάλτσας με τα μπαχαρικά και μυρωδικά. Μετά τα βάζουμε όλα μαζί σε κατσαρόλα ή ταψί με μισό ποτήρι ζεστό νερό.
Στο φούρνο θέλει μισή ώρα περίπου, στην κατσαρόλα λιγότερο, ίσα να σωθεί το νερό.