Συνταγές
Δείτε μια εύκολη τάρτα με δαμάσκηνα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
300 γρ αλεύρι γ.ο.χ η ζαχαροπλαστικης
180 γρ. Φρέσκο βούτυρο λιωμένο
130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική στέβιας η κανονική
1 βανίλια
1 κιλό δαμάσκηνα
Κρέμα:
1 φακελάκι κρέμα βανίλιας αραβοσιτου
500 ml γάλα light
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε μπολ ανάμειξης το αλεύρι, την ζάχαρη, την βανίλια και το λιωμένο βούτυρο.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει η ζύμη ψυχουλιαστη.
Παίρνουνε ένα πυρίμαχο ταψάκι μέτριο σε μέγεθος το βουτυρώνουμε, βάζουμε τα 2/3 της ζύμης και την στρώνουμε με τα χέρια μας. Κάνουμε την κρέμα σε κατσαρολακι και την ρίχνουμε πάνω στη ζύμη.
Αραδιάζουμε τα δαμάσκηνα κομμένα, προσθέτουμε λιγες σταφίδες, μια κ.σ μαύρη ζάχαρη λιγη κανέλα και την υπόλοιπη ζύμη ψηχουλιαστα πάνω στα δαμάσκηνα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180’C αέρα για 35′ λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.
Μυστικά:
Με την ίδια διαδικασία κάνουνε τάρτα με μήλα η αχλάδια η ροδάκινα.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για υπέροχη συνταγή για αλμυρή Τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια και φύλλο σφολιάτας
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
4 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
αλάτι πιπέρι θυμάρι
300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
2 κ.σ. μπαλσάμικο
1 κ.σ. μαύρη ή καστανή ζάχαρη
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σωράρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό στην αρχή σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια.
- Αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε το θυμάρι σβήνουμε με το μπαλσάμικο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καραμελώσουν Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Εν τω μεταξύ βάζουμε σε μια ταρτιέρα 28 εκ λαδωμένη την σφολιάτα την τρυπάμε καλά με το πιρούνι και την ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180.
- Μόλις την βγάλουμε πασπαλίζουμε με το μισό τυρί, απλώνουμε τα κρεμμύδια και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί.
- Ρίχνουμε λίγο ακόμη πιπέρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα και να λιώσει το τυρί.