Συνταγές
Σαν φοκάτσια η δικιά μας λαδένια με τυράκι φέτα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Χαρούλα Μυργιωτη Καραμερη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζύμη :
3 κούπες τσαγιού αλεύρι, ένα φακελάκι μαγιά ξηρή σκόνη, μιάμιση κούπα τσαγιού χλιαρό νερό, αλάτι, 2κτσ. λάδι. Αφήνουμε το ζυμαράκι σκεπασμένο με μια πετσέτα και ετοιμάζουμε τα υλικά που θα ρίξουμε.
Κόβουμε 2 κρεμμύδια ξερά σε λεπτές φέτες και τις ανοίγουμε, 2 ντομάτες φέτες! Παίρνουμε το ταψάκι 28-30 νούμερο, το αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με 1 κτσ. αλεύρι. Ρίχνουμε το ζυμαράκι.
Το ανοίγουμε με τα χέρια μας, να πιάσει όλο το ταψί! Από πάνω ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σκεπάζω με τις φέτες ντομάτας! Ρίχνουμε αλάτι, ρίγανη δυόσμο ξερό, και 3 κτσ. λάδι.
Ψήνουμε για τρία τέταρτα στους 200 βαθμούς στον αέρα! Κλείνουμε το φούρνο και ρίχνουμε πάνω από τη λαδένια μας τυράκι φέτα και ξαναβάζουμε στο φούρνο όσο είναι ζεστός ακόμα και αφήνουμε για ένα τέταρτο ακόμα!
Η συνταγή είναι από Χαρούλα Μυργιωτη Καραμερη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Φοκάτσια
Υλικά
-500 γρ. αλεύρι
-375 ml. χλιαρό νερό
-100 γρ. μαύρες ελιές σε φέτες
-50 γρ. αποξηραμένες ντομάτες
-1 κτσ. ελαιόλαδο
-φρέσκο θυμάρι
-1 κτσ. ξηρή μαγιά
-1 κτγ. αλάτι
Από πάνω
-1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
-1/2 κουταλάκι του γλυκού χονδρό αλάτι
-φρέσκο δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Ανακατέψτε το χλιαρό νερό και τη μαγιά σε ένα βαθύ μπωλ.
Προσθέτετε αλεύρι, αλάτι και ελαιόλαδο.
Προσθέστε φρέσκο θυμάρι και ζυμώνετε.
Κόψτε τις αποξηραμένες φέτες ντομάτας σε κύβους και τις ελιές σε φετούλες και προσθέστε στη ζύμη ψωμιού .
Ανακατέψτε τη ζύμη για τελευταία φορά με το χέρι ή με ένα ξύλινο κουτάλι.
Αφήστε τη ζύμη για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου για να φουσκώσει.
Βάλτε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψάκι. Αλείφετε από πάνω με λάδι και ρίχνετε το χονδρό αλάτι και δενδρολίβανο.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών για περίπου 30 λεπτά.